gabi bee scrie:si eu care credeam ca ma pot baza pe raspunsurile celor cu experienta . nu stiu ce sa mai cred dar chestia asta ma face sa trec prin 2 stari , una de suparare si a doua de ambitie .
Trage si-o injuratura ... pt. ca nu-i altu prompt cu raspunsul cerut ... adica eu.
NU UITA ... ca nu-s obligat sa sar la fileu cand vor altii ... si ca totul e benevol.
Deci:
Mai Gabi, ia intra tu aici viewtopic.php?f=15&t=261&start=72
Ai intr-o poza o carte, Initiere si Practica in Apicultura, ia cartea si deschide-o la pagina 318 si ceteste ... apoi mai fa-ti si tu timp sa inveti de acolo si din cartile care le ai, ca ai suficienta info ca sa ajungi cat de informat/invatzat doresti ... numa sa vrei sa pui ochii si memoria la treaba ... si nu mai critica pe altii ...
Uite ca fac si asta, daca vrei sa fiu eu interesat de ceea ce ai tu nevoie deshi ti-e la indemana:
Nr-l de albine intr-un interval din ghem compact ( in iarna ) pe rame 1/1 = 2700 de albine care au o greutate de 270 gr.
O rama plina cu miere capacita pe ambele fetze, contine 3,5 kg. miere.
Ramele din centrul cuibului, trebuie sa contina 2 treimi de miere, restul sa fie celule goale.
O familie consuma in perioada noiembrie - martie aprox. 12 kg. miere ( spune unele carti ) pina la 15 kg. miere ( spune alte carti ) ... cum tu ai roiuri care vor ierna pe aprox. 4 intervale bine ocupate, 12 kg. de miere va fi peste necesarul consumului.
PS
Sper sa-ti ajunga raspunsul ... daca nu, atunci o sa-ti dau consumul pe zi. luna, iarna, VARA + factorii ce intervin la cosum hrana + + + tot ce-ti doreste inima ... ca doar ce mama paduri sa fac altceva ...