Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dragos-Apicultor Incepator

Mesajde victor s » 30 Iul 2011, 19:23

cel mai important e sa-ti placa albina si sa o intelegi !
ma bucura faptul ca ai descoperit aceasta pasiune inca de la o varsta destul de timpurie...sanatate tie si albinutelor tale si sa auzim de bine !
victor s

Mesajde Dragos » 31 Iul 2011, 23:48

De curand am observat ca vecinul meu transvazeaza larve de la o familie caucaziana, si ce credeti ca am facut?? m-am dat aproape de gard am strigat la el si l-am intrebat daca pot si eu sa vad cum realizeaza operatia! desigur ca a acceptat! Mi-a facut instructajul pas cu pas la cateva rame si apoi m-a lasat si pe mine! Trebuie sa recunosc ca imi tremura mana la primele larve cand le-am scos dar m-am obisnuit ( vreo' 4-5 le facusem terci (le-am aruncat)
La final nea Nicu a fost multumit de ucenicul sau si mi-a spus ca ma mai asteapta pt ca am prins miscarea . Am avut noroc ca ma documentasem si eu putin inainte ca altfel ii scoteam peri albi lu' nea Nicu!
Daca aveti ocazia sa transvazati nu ezitati! Nu este foarte greu numai sa te ajute ochii :shock:(cam asa ii aveam eu la final) .!!

Acum astept urmatoarea runda de transvazare!! Numai bine! ;)
Dragos

Mesajde Dragos » 01 Aug 2011, 00:30

victor s scrie:cel mai important e sa-ti placa albina si sa o intelegi !
ma bucura faptul ca ai descoperit aceasta pasiune inca de la o varsta destul de timpurie...sanatate tie si albinutelor tale si sa auzim de bine !

Si eu ma bucur ca am grija de asemenea vietati asa harnice si organizate in toate activitatile! Cand umblu la ele simt ca fac si eu parte din familia lor iar tepul il consider un "pup" din partea lor!( cam dureros ce-i drept)!
Sanatate si dvs. iar familiilor de albine rame pline cu puiet le doresc !!
Numai bine!! ;)
Dragos

Mesajde Dragos » 01 Aug 2011, 00:46

ves.lucian.zabrani scrie:Dragos dragutule !!! ziua ar fi bine sa umbli la albine in haine albe , iar daca ai treaba la ele noaptea ( mutat etc. ) cu haine negre !!! sanatate maxima tie si la toata familia !!!

Am inteles! trebuie sa deschid sifonierul si sa schimb costumatia! trebuie sa recunosc ca nu corespunde!! :|
Am vrut sa-mi iau un costum bluza alba+masca dar este ff. scump la noi la apicola- 110 lei.
de ex. astazi am umlat la toti si am luat rama cu rama si nu m-a intepat decat una in picior. Atunci le-am scos mierea si din cauza asta erau asa agresive! Cred eu!(mirosul de transpiratie il excludem pt ca nu sunt genul)

Sanatate si numai de bine sa auzim!!
Dragos

Mesajde horia_ch » 01 Aug 2011, 11:45

Dragos scrie:Am vrut sa-mi iau un costum bluza alba+masca dar este ff. scump la noi la apicola- 110 lei.

Cauta si-n alte parti! S-ar putea sa gasesti si mai ieftin.

Sa-ti fosneasca centrifuga! (De la miere, nu de altceva!)
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde jimm » 11 Aug 2011, 23:07

La noi sunt magazine care vand echipament de protectie sh -halate, combinezoane gasesti si albe in stare ireprosabila la 2-3 sute de lei.
Cu cateva mici modificari facute la croitorie (fermoar pe burta, elastec la maneci si picioare se obtine cu costum calitate 1 cu bani putini.
Am un halat alb in stare foarte buna daca'l vrei ti'l trimit gratuit! Imi dai adresa pe PM si se rezolva
jimm

Mesajde Dragos » 12 Aug 2011, 17:33

jimm scrie:Am un halat alb in stare foarte buna daca'l vrei ti'l trimit gratuit!

Multumesc pentru propunere!! Am si eu vreo 2 halate albe pe aici.... doar sunt "DOCTOR". (Tehnician veterinar ) Halatele le folosesc la scoala in laborator sau atunci cand fac vreo operatie de castrare la masculi. Deci nu va faceti probleme!
Am purtat si eu la inceput de activitate un halat, dar mi-au intrat multe albine pe la nasturi si am renuntat ....ma gadilau pe burta :lol: Cu bluza aceea verde nu am treaba. Se inchide pana sus si nu intra niciuna.
:idea: Daca aveti materialul acela bun pt. un costum il faceti la croitorie (ii puneti masca ) si il dati ca premiu la concursul acela pt. apicultorii incepatori!! -SPONSORIZAM DOI TINERI APICULTORI INCEPATORI-

Sanatate si numai de bine sa auzim!
Ultima oară modificat de Dragos pe 12 Aug 2011, 22:23, modificat 1 dată în total.
Dragos

Mesajde rosu_marian_viorel@yahoo.cm » 12 Aug 2011, 20:47

sal si io sunt tot ancepator am 6 famiilii si am mai facut anca 2 din aia sase nu pre leam nici io am noroc ca al am pe unchiu care ma mai anvata si mai colaborez cu omul de unde iam cumparat ca este foarte de treaba si mie mie forte drag de ele da io stau la bucuresti si albinele le am latara an jud ialomita com dragoiesti si ma duc sptamanal la eletot asa am si io cutiile mai vechi dar vreau sa le schimb am tras si io mier de le 6 famiilii 70 kgsunt foarte multumit sa sti ca nici io nu am avut halat si mia facut o vecina si am esit mai ieftin decat cala apicola ca antradevar sant foarte scumpe sal
rosu_marian_viorel@yahoo.cm

Mesajde Cipri S » 12 Aug 2011, 21:23

rosu_marian_viorel@yahoo.cm scrie:sal si io sunt tot ancepator am 6 famiilii si am mai facut anca 2 din aia sase nu pre leam nici io am noroc ca al am pe unchiu care ma mai anvata si mai colaborez cu omul de unde iam cumparat ca este foarte de treaba si mie mie forte drag de ele da io stau la bucuresti si albinele le am latara an jud ialomita com dragoiesti si ma duc sptamanal la eletot asa am si io cutiile mai vechi dar vreau sa le schimb am tras si io mier de le 6 famiilii 70 kgsunt foarte multumit sa sti ca nici io nu am avut halat si mia facut o vecina si am esit mai ieftin decat cala apicola ca antradevar sant foarte scumpe sal

Fratioare pune mana urgent pe o carte de gramatica ca e grav tare!!
In rest ce sa zic..toate cele bune si miere cat mai multa!
Cipri S

Mesajde Dragos » 12 Aug 2011, 22:28

rosu_marian_viorel@yahoo.cm scrie:sal si io sunt tot ancepator am 6 famiilii si am mai facut anca 2 din aia sase

Multa bafta iti urez Marian!!! In perioada aceasta le-ai stimulat?? mai sunt cateva zile si se termina perioada de completare!!
Ma gandesc ca le-ai "stors un pic " din rezerve!!!
Numai bine!! ;)
Dragos

Mesajde Dragos » 16 Aug 2011, 22:42

Buna seara apicultori!! La multi ani cu multa sanatate!!!!!! persoanelor cu numele de Maria, Marin...etc.!
Duminica am terminat si eu hranirea de completare la familiile mele(perioada 2-14 aug). Am administrat sirop neinverit din pacate, reteta de la nea gica am folosit-o la ultimile 2 adm cand am facut o cant. mai mare! inainte faceam si eu ceai cu plante din gradina(galbenele si menta) dar de cateva saptamani folosesc Protofilul! Administrez siropul numai dupa diafragma impreuna cu o rama cu miere putina(pt. golit)! la inceput 0.5 l de familie iar la ultimile 2 adm. cate 0,75l -1l. Am vazut ca albinele cara destul de bine polen in perioada asta!

Cateva intrebari:
-Ramele cu puiet care au miere sub un kg ce fac cu ele?? Mai sunt si inegrite numai bune de iernat, fara defectiuni!!
-Un roi prins in vara care este pe 4 rame incarcate cu puiet si miere, imi face cate o botca mare la cateva zile dupa ce o rup pe anterioara!!! ce sa-i fac! L-am strans inainte de hranirea de completare!! are si matca i-am vazut-o eu dar avea o aripa zdrentuita!! are varooa??
Nu stiu cum sa fac in toamna asta sa nu am probleme la iarna! Tata proceda diferit fata de cum am citit, si nu prea se amesteca! mi-a spus ca le-am scos prea multa miere!! el le lasa acolo multa! Vecinul meu nu mai vine acasa pana la sf. toamnei.... sa ma mai consult cu el..., nu stiu ce sa zic! :(
DVS CE SPUNETI!! Cum procedati??

Multumesc!! ;)
Dragos

Mesajde adriann » 16 Aug 2011, 22:59

botca aia e deschimbare linistita....cam greu sa o mai poti schimba acum... pana iese din ou...pana se imperecheaza si oua....
daca matca batrana oua bine ...chiar daca nu mai are aripi... prinde primavara si iti faci atunci schimbarea linistita... (poti sa scoti mai multe matci de calitate)
adriann

Mesajde Dragos » 22 Sep 2011, 16:32

Fitilele pregatite pentru tratamentul cu varachet!
le-am prins de la jumatate cu sarma ca sa pot sa le imping in interiorul stupului.(sa nu imi ia hartia de la urdinis foc) am incercat si inconjurand fitilul cu sarma cum am vazut pe forum, dar intra f. greu pe urdinis, iar cu tabla gaurita nu imi ardea complet fitilul!
Tratamentul l-am facut pe 10 si 17 sept.! stiu ca l-am facut tarziu dar sper sa fie eficient. o sa mai fac un tratament in lipsa puietului sa fie ca la carte! NU?
;)
Fişiere ataşate
Imag1.jpg
Dragos

Mesajde Dragos » 22 Sep 2011, 16:51

Unul din roii mei. L-am impachetat cu o foaie de polistiren+ difragma,+ rama miere+ rama puiet+ diafragma si o rama cu miere la descapacit. iar peste podisor folie si sac de iuta! Ce parere aveti iese din iarna??? ;)
Fişiere ataşate
jnl.jpg
Dragos

Mesajde IonutMioveni » 22 Sep 2011, 20:02

Sal'tare Dragos !
Referitor la modaliatea de a efectua tratamentul cu Varachet poate te intereseaza metoda folosita de mine ....simpla si eficienta 100% ( ma refer la faptul ca fitilul arde complet)
La inceput am avut o boxa de Dacie careia i-am luat carcasa aia de metal ce acoperea membrana si am taiat din ea o bucata cat sa incapa fitilul si i-am adaugat o coada din sarma de cupru mai sanatoasa , dar dobitocu de mine cum sunt cateodata cu capu.n nori am uitat unde am pus-o si n.am mai gasit-o :lol: , desi era f buna :)
Acum folosesc o bucata de plasa pentru fundul AV taiata tot asa si am facut-o ca pe o taviță.
Intra perfect pe urdinis....isi face efectu' dupa care o scot foarte simplu afara si gata :mrgreen: . O parere...
Te-am salutat!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde horia_ch » 22 Sep 2011, 20:38

Dragos scrie:Fitilele pregatite pentru tratamentul cu varachet!
le-am prins de la jumatate cu sarma ca sa pot sa le imping in interiorul stupului.(sa nu imi ia hartia de la urdinis foc)

Vezi sa nu dai foc la stupi! :roll:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?