alf2linux scrie:Am facut tratamentele cu Varachet 3 in August la interval de 7 zile
Benzi cu Mavrirol in septembrie si iar tratament in Octombrie. Asa ca exclud parazitii.
cornelioandanciu scrie:Dupa parerea mea a ajuta albinele sa intre in stup primavara devreme este o mare greseala.Oalbina sanatoasa intra singura.O albina bolnava daca o ajutam intra, si mai imbolnaveste si alte albine.Doar vara este benefic acest tip de ajutor, asta e parerea mea.
jonny_it scrie:nicus scrie:Eu zic asa, sa pui o folie de culoare neagra care atrage caldura.
Te salut si iti respect munca pe care o faci.
Multumesc!![]()
Daca as pune folie neagra la primavara as avea cu 25-50% albine mai putine in stupi. Cunosc un apicultor care a invelit asa stupii si a cam ramas fara albine.
Folia incalzeste stupul si face ca albinele sa zboare chiar si cand afara sunt doar 4-5 grade. Albinele mor de frig in exteriorul stupului.
Pe mine ma intereseaza doar sa le protejez de curentii de aer.
janese scrie:
o stupina bine organizata si pregatita de iarna,,,DM film 61""
se vede o familie care iese si albina care ingheata pe zapada
mancare are!
liniste desavarsita este!
organizat cuibul este!
sa fie orfan?
sa fie puiet in cuib si albina sa plece dupa apa?
sa fie nitzica nosema si albina sa iasa sa-si elibereze intestinul?
sa fie un soarec inauntru?
de ce numai la familia aia iese albina la zbor?
peterneamt scrie:Cu cit este mai buna izolatia, cu atit pastreaza mai bine frigul........
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori