stuparul cu casa asta a albinelor zice ca incepand cu cinci grade temperatura in camera,incepe matca sa oua..deci temperatura trebui sa fie de max cinci grade....ai eu am mai zis anul trecut de max patru grade...deci suntem pe-acolo!
altceva:
atentie la umiditate in camera...deci trebui sa o tzii la 50-60%
intuneric total
liniste desavarsita
siii....
o data cu inceperea cresterii puietului,familia incepe sa dea caldura in camera...ca vor fi ,,saizeci de sobe".;......nu poti sa mai racesti in camera ca sa-i tii pe loc la sub cinci grade....deci trebui sa te pui cu turte pe ei!... si din clipa asta le dai drumu la urdinish sa zboare in zilele calde cand zboara musca........le tii in camera pana temperatura nu poti s-o mai controlezi sub 11 grade!toate astea le faci numai daca esti langa ei!daca nu poti sa mai tii temperatura sub 11 grdc atunci ii scoti afara si-i lasi deschisi ca altfel se agita rau simtindu-se inchisi!
in legatura cu aerul.....faci 2 gauri in tavan...gauri care sa iasa in pod..(deci si in pod sa fie intuneric)= o gaura sa se ridice aerul si a doua gaura prin care treci un horn pana la podea cu 200mm mai sus de podea ...sa vina aerul din pod in camera ..diametrul hornului ca la sobe parca 120-150mm...
asta din ce am mirosit eu in experentele mele sortite cu multe , multe esecuri...