delorin I scrie:Salut! Imi place ce vad. Frumso ce faci! Sunt incepator sima gandeam pe langa vrticali sa fac un experiment cu un multietajat! Sa incerc? Am albine din iulie....doar 4...spe rsa le trec iarna! Cam la ce pret ajunge un astfel de stup multietajat cu 4 caturi si 2 urdinise? Folosesti si Snellgrove ?
Fati un ME si tine albine in el, vezi daca sunt diferente...sunt cu certitudine, incearca sa-i vezi plusurile fata de celelalte sisteme si vezi ce anume nu e cum trebuie la el..cu timpul o sa tragi multe concluzii, dar deocamdata cativa ME merge sa ai prin curte. Nu-ti trebuie 4 corpuri..3 sunt suficiente.
Pai pretul e functie de producator, de calitate dar in linii mari e pe acolo intre 150-200 ron ca la orice lada.
Nu am nevoie de schnellgrove...am gratii!
Citeste cat mai mult, o sa inveti multe fara sa mai fii nevoit sa aplici...te apuca batranetea daca incerci sa experimentezi tot ce vezi sau ce auzi...incearca sa scurtezi drumul catre ceea ce vrei sa obtii cu albinele, nu fa investitii mari daca nu esti absolut sigur pe ceea ce vrei sa faci...eu spre exemplu dupa 8 ani ma gasesc in situatia ca schimb absolut tot...ME asa cum il stim noi va ramane doar ca fapt divers in curtea mea, un mijloc de a creste rame mici, de a popula stupii mici Roger Delon.
E foarte posibil ca o sa desfac lazile vechi si o sa fac din ele corpuri de 33/33/30 la interior..lemnul e foarte uscat si bine tratat cu ulei si ceara si propolis.