Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde Badea Alin » 03 Dec 2012, 23:22

delorin I scrie:
Badea Alin scrie:și eu am început cu fagurii naturali. din păcate nu prea am poze, am găsit doar una. Am ajuns la concluzia că albinele construiesc cu celule de lucrătoare în orice perioadă a anului. Eu am o teorie pe care vreau să o verific anul viitor.

Chiar si iarna? Am auzit ieri de hribi care cresc in decembrie...dar chiar crezi ca acest construit este ceva atat de seminficativ? La ce te referi?

Mă refeream la sezonul activ, când familia este în plină dezvoltare :D
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde Badea Alin » 03 Dec 2012, 23:32

și poza
Fişiere ataşate
faguri naturali.jpg
Badea Alin

Mesajde Badea Alin » 03 Dec 2012, 23:38

BUNKA scrie:Multumesc frumos de urari dragi colegi!
Nu am intrat de mult pe forum, si nu mai stiu nimic...ce se mai discuta...
Eu ce sa fac, ma pregatesc sa deschid un atelier de tamplarie si sunt prins cu asta acum, am mai cumparat niste utilaje, am spatiu...mai am nevoie de niste autorizatii, firma am facut-o din martie si cred ca dau drumul in perioada urmatoare punctului de lucru...dupa 15 octombrie.
Cu stupii am iesit foarte prost in primavara, am mai refacut vara asta din efective, si am mutat totul pe ME, nu am facut inca nici o ladita Alpine din aceea mica de care am mai discutat dar voi face la anul.
Am un model de colector de polen nou de mare capacitate pe care il tin la sertar, si o sa-l scot la momentul oportun, e ceva adevarat...nu se face pe la noi asa ceva!
In perioada urmatoare o sa fie si site-ul gata si acolo o sa puteti vedea oferta.
Oricum ideea de baza va fi viteza de executie (vom avea atatia tamplari angajati cati trebuie ca sa facem fata unui volum mare de lucrari pe unitate de timp), calitatea, si un pret care sa convina in conditiile unei oarecare concurente care exista deja in domeniu.
Amanunte o sa puteti vedea pe site cand va fi gata...
In rest, bine sanatos!!
Va multumesc inca odata pentru urari!

în ce stadiu este atelierul, dar site-ul?
Badea Alin

Mesajde BUNKA » 04 Dec 2012, 01:28

Situl se face..si cred ca dupa revelion e si atelierul gata. Am mai luat o pauza daca a dat beleaua asta de peritonita peste mine.. :P
BUNKA

Mesajde jonny_it » 04 Dec 2012, 13:44

delorin I scrie:Chiar si iarna? Am auzit ieri de hribi care cresc in decembrie...dar chiar crezi ca acest construit este ceva atat de seminficativ? La ce te referi?

Probabil ca "hribii" pot creste si in decembrie dar prea multi faguri claditi in decembrie sigur nu o sa ai, bineinteles daca vorbim de Romania si nu de vre-un stat de prin Africa :)
Nu cumva hribizii aia sunt carnica, costa 300 euro bucata si pe langa faguri mai aduc si cel putin 100 de kg de miere in perioada Craciunului? :lol:
Ce face markening-ul din noi. :lol:

Si eu fac acum un experiment cu faguri crescuti natural. Singura deosebire fata de ce are maximus / Bunka este in lipsa sipcii din mijlocul ramei(asa cum face Maximus) si in loc de sarma folosesc fir de nylon. Am observat ca albinele construiesc pe el mult mai usor pe el decat pe sarma. Si in poza lui Bunka se vede cum in fata sarmei s-au oprit. O sa construiasca si in continuare dar nu la fel de repede ca in cazul in care nu ar fi existat sarma sau ea ar fi fost din nylon sau alt material.

.. parerea mea :)
jonny_it

Mesajde delorin I » 05 Dec 2012, 00:14

jonny_it scrie:
delorin I scrie:Chiar si iarna? Am auzit ieri de hribi care cresc in decembrie...dar chiar crezi ca acest construit este ceva atat de seminficativ? La ce te referi?

Probabil ca "hribii" pot creste si in decembrie dar prea multi faguri claditi in decembrie sigur nu o sa ai, bineinteles daca vorbim de Romania si nu de vre-un stat de prin Africa
Nu cumva hribizii aia sunt carnica, costa 300 euro bucata si pe langa faguri mai aduc si cel putin 100 de kg de miere in perioada Craciunului? :lol:
Ce face markening-ul din noi. :lol:

Si eu fac acum un experiment cu faguri crescuti natural. Singura deosebire fata de ce are maximus / Bunka este in lipsa sipcii din mijlocul ramei(asa cum face Maximus) si in loc de sarma folosesc fir de nylon. Am observat ca albinele construiesc pe el mult mai usor pe el decat pe sarma. Si in poza lui Bunka se vede cum in fata sarmei s-au oprit. O sa construiasca si in continuare dar nu la fel de repede ca in cazul in care nu ar fi existat sarma sau ea ar fi fost din nylon sau alt material.

Si poza cu experimentul unde e? :) Povestea cu hribii de la stiri..era o gluma....nu sunt atat de naiv sa cred ca ...desi cu atatea pesticide....cine stie ce zmei de albine au aparut! :)
.. parerea mea :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 04:11

Jony, eu nu am pus inca o poza cu fagure construit...o sa pun maine sau poimaine.
Deocamdata bag cateva cu rama asta cu leat superior in V.
Ii lipsesc niste distantiere de 1 cm cilindrice, o sa le montez si pe alea.
Fişiere ataşate
phpHrqKcSPM.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 04:17

Se vede V-ul??
Fişiere ataşate
phpG0kZIgPM.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 04:20

Aici se vede mai bine!
Fişiere ataşate
php2XicS1PM.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 11:59

Badea Alin scrie:și eu am început cu fagurii naturali. din păcate nu prea am poze, am găsit doar una. Am ajuns la concluzia că albinele construiesc cu celule de lucrătoare în orice perioadă a anului. Eu am o teorie pe care vreau să o verific anul viitor.

Zi-mi si mie teoria ta secretosu-le.. :P
O sa pun si eu o poza cu o rama facuta fara foitza in care s-a crescut ceva puiet.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 12:23

Inainte de opereishen..pe la Gura Humorului cu gagica si nepotu` care a fost in Romania intr-o vacantza de o luna..baiatu` e bun la sah, i-a batut mar pe multi pe la el prin Montreal, si e si un innotator bun..are doar 15 ani si e cat mine :P
Fişiere ataşate
php7I1RxtAM.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 12:27

Acum sa va descriu un mic experiment ...asta e burlanul de la evacuare uscator de polen pe care l-am deconectat de la uscator si l-am lasat pe jos sa atarne...pe aici intra aer in camera ;)
Fişiere ataşate
phpjDsf7gPM.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 12:30

Asta e un bec rosu de 40W ..i-am pus niste chestii de carton sa fie lumina mai difuza in camera...ceva aranjament stil japonez din carton ca sa-i tai din luminozitate.....ca la frenchbeefarm :P
Fişiere ataşate
phpqCzGkrPM.jpg
Ultima oară modificat de BUNKA pe 05 Dec 2012, 12:47, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 12:35

:idea:
Vedem ce iese...deocamdata arata bine, sunt 0 grade dar se simte ca la 5 ca nu bate vantul :P
Fişiere ataşate
phpfxrWbiPM.jpg
Ultima oară modificat de BUNKA pe 05 Dec 2012, 12:57, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 12:53

Aseara i-am bagat intr-o camera unde am o soba si las deschisa portita sa traga aerul din camera, si am un burlan larg cred de 200mm care l-am tras de afara prin geam si l-am lasat pe pardoseala incaperii, acolo pe stativi am pus stupii care sunt dubli, cate 2 familii pe 5 rame cu diafragma etansa intre ele, fund de lemn, deasupra gratie Hanemann, peste gratie am pus carton din acela fagure care are aer in el...mai multe placi, sus au un cat gol si un fund intors sau capac...am 2/38cm fanta de aerisire jos si sus...bezna totala, si am pus si un bec rosu pt controale si interventii.
Imediat ce le-am lasat acolo si s-au linistit am constatat ca e rece undeva la -2 si 0 grade, albinele merg la turatie redusa, stau linistite, atmosfera in camera nu e ca afara unde e ger...desi sunt 0 grade nu se simte ca nu bate vantul.
Lumina rosie nu le deranjeaza deloc...urdinisele sunt larg deschise si cu toate astea albina nu iese la intrare decat daca e deranjata, daca apropii mana sau sufli sau lovesti..sta cuminte acolo, copii putin ce fac aia de la french bee farm.
As incerca sa fac si niste gauri in fundurile intoarse de le-am pus deasupra, sa pun o sipca pt a obtura fanta de sus care se creaza prin amplasarea unui fund intors...sa-l pun direct peste gratie deci sa scot cartoanele si corpul gol si acolo la gaura sa hranesc din ianuarie cu sirop la borcan intors sau la punga cu pasta gen apimel sau facuta in casa dupa reteta celor de la French Bee...trebuie sa o invat neaparat...e smecherie curata, e si invertita si face cumva de o solidifica in cristale fine...ar merge si daca la siropul invertit (al lui nea` Gica Dumnezeu sa aiba grija de sufletul lui! ) sa mai adaog ceva DEXTROZA ...in felul asta s-ar face ca un serbet, numai bun pt albina...s-ar modifica compozitia la peste 50% dextroza si mai putina fructoza si ..voilla!!
Oricum iernarea in adapost este calumea daca respecti niste chestii, o ventilatie a incaperii buna si asta se rezolva usor, o monitorizare a temperaturii care nu trebuie sa urce peste 4-5 grade pana ne hotaram sa le dam drumul la puiet, intuneric total si becuri rosii pt interventii, umiditate controlata.
Fişiere ataşate
php1x23xOPM.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Dec 2012, 13:04

Cam asa arata acum...toata lumea toarce la turatie mica in liniste :)
Cand ma hotarasc sa le dau drumul la puiet, mai reduc din aerisire putin si le modific ..pun fundurile cu gauri si bag papa la greu.
Fişiere ataşate
phptej1JSAM.jpg
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?