Adrian Galofteanu scrie:Am vazut la francezi o metoda destul de ok pentru gaselnita. Fagurii care se puneau la pastrare erau pusi pe rastele si rastelele le duceau la un depozit frigorific unde le tineau vreo 2 ore la -20 grade Celsius. Nu este la indemana noastra dar daca scapa pana iarna iar iarna ii tinem intr-o magazie unde sa fie frig ca afara tot este bine pentru ca scapam de ouale depuse de cu toamna.
fcvaslui scrie:
Problema e ca sa pastram fagurii pana prin octombrie. Unde ati citit dvs ca fluturele depune oua pentru ca in primavara sa eclozioneze larve?Ramele odata introduse in stup fiti sigur ca nu vor fi atacate de gaselnita. Doar in cazul cand avem o ''mana'' de albine. In anii trecuti am folosit frunze de nuc,acid acetic,vrejuri de tomate,banala naftalina,sulf.
Adrian Galofteanu scrie:fcvaslui scrie:
Problema e ca sa pastram fagurii pana prin octombrie. Unde ati citit dvs ca fluturele depune oua pentru ca in primavara sa eclozioneze larve?Ramele odata introduse in stup fiti sigur ca nu vor fi atacate de gaselnita. Doar in cazul cand avem o ''mana'' de albine. In anii trecuti am folosit frunze de nuc,acid acetic,vrejuri de tomate,banala naftalina,sulf.
Ce dragi imi sunteti voi astia care repede cu gura pana la urechi fara sa va informati!
Uite aici ce scrie:
"Rezistenţă
Supravieţuirea pe timpul iernii în colonia de albine şi în depozite este posibilă sub formă de ou sau larvă la Achroea şi de ou larvă sau pupă la Galleria. Frigul este cel mai mare duşman al moliei. La 0°C larva, nimfa şi insecta mor în 12 ore. La temperatura de –9°C insecta moare în toate stadiile de dezvoltare după 2 ore iar la –15°C moartea se produce după 45 de minute."
Sau poate nu inteleg eu bine si atunci decat sa ne hahaim mai bine explicam!
Toate cele bune!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 59 vizitatori