[quote="BUNKA"]As incerca o chestie..sa fac o turta gen Apimel invertita ...si m-am gandit asa:
Din 10 kg de zahar si 2 de apa facem un sirop invertit .obtinem aproximativ 6 kg fructoza si 6 kg glucoza, la care daca adaugam 1,9 kg glucoza cumparata si 0,3kg zahar farin, ar rezulta o compozitie 2% zaharoza, 42%fructoza, 58% glucoza care pusa la rece s-ar face pasta...si e invertita!!
Cred ca pretul ar iesi sub cel de pe piata...am luat cu 6,5 lei/kg, problema e ca la pretul asta se adauga transportul si se duce la 8,5 lei /kg..cam scump.
In casa ar iesi mai ieftin, cu conditia sa iesim ieftin cu glucoza care trebuie adaos ca sa rupem putin echilibrul intre cele doua componente care se obtin prin invertirea zaharului.
Ma gandesc ca cu turtele astea iesi bine si merge super la hranirea la gaura in podisor sau pe capac stil american..nu deranjezi colonia cand hranesti, nu strici regimul termic.
Rectific...glucoza lichida are concentratie 32%...deci ne trebuie glucoza tablete care este concentratie 99%!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Glucoz%C4%83Hmmm..trebuie testat intai...[/quo
de unde ai ajuns la concluzia ca trebuie 1,9 kg glucoza si la reteta asta nu mai punem 400gr fondant?