Carnetul de stupina este ,,pasaportul'' stupinei,cu el faci dovada de unde sti de unde vii si unde te duci
Acolo ai parafa medicului veterinar prin care ti se certifica snatatea albinelor
Fisa familiei de albine,spune si legiuitorul,NU SE TINE impreuna cu Carnetul de stupina
Legea Identificarii stupinei e alta chichitza legislativa
- crotaliile identifica STUPUL nu familia de albine din interior,aceasta este efemera
in timpul unui an apicol cu atat mai putin intr-un sezon de cules
Familia de albine poate roi,o data,de doua ori ;ce ne facem??
Modificam din nou fisa fam de albine,dar cind??ai timp in sezon sa bodicai in toate cuiburile sa fezi ce s-a intamplat??
Panoul cu datele minime de identificare iarasi este bun si iata de ce
Anul trecut am fost in pastoral si mi-am marcat locul cu o banda reflectorizanta de care am agatat Autorizarea sanitar-veterinara pe care am scris si nr de tel de contact.In noaptea aceea au venit in acelasi loc alti stupari,prieyteni dealtfel si m-au anuntat ca ei ocupasera acelasi loc cu o zi inainte dar ca mai este loc la 100min amonte pe marginea riului.Oamenii au avut dreptate,NU vazusem marcajul lor dinainte
Batuse vintul si le culcase afisul la pamant Sunt oameni de incredere si nu am avut sicane cu ei
Apropo de baza melifera si nr de stupi le hectar de padure;zilele trecute am vorbit cu padurarii de la Crivina ce tocmai marcasera ultimii pomi pe anul acesta.De la 1 ianuarie incep exploatarea a 12.000MC de masa lemnoasa de SALCIM - au contract cu francezii
Asa ca cei ce faceti Crivina Mehedinti ginditi de 2 ori
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...