DoarEu scrie:Pierderile nu se datoreaza stupului/tipului de rama ci..."apicultorului"...din spatele...stupului.
nae scrie:DoarEu scrie:Pierderile nu se datoreaza stupului/tipului de rama ci..."apicultorului"...din spatele...stupului.
Sa zicem ca ''apicultorul'' are DB,ME, MER si ii pregateste bine .
Ce stup ai curaj sa cumperi fara sa-l ''vezi'' dupa 3 luni de iarna adevarata ?
Eu MER->ME .
(Nu am MER ci DBin stupina mea )
nae scrie:Te-am rugat sa alegi ''fara sa vezi'', nu stiu cate rame ,ce matca ...
Bine , garantez ca toti au 2Kg de albina , ce alegi ?
DoarEu scrie:Fara sa vad in primavara...da in toamna
nae scrie:DoarEu scrie:Fara sa vad in primavara...da in toamna
D-le ,matale esti fan DB irecuperabil.
De dragul topicului puteai sa alegi MER-ul , hai ca nu doare !
DoarEu scrie:Pierderile nu se datoreaza stupului/tipului de rama ci..."apicultorului"...din spatele...stupului.
La Mer daca lucrezi numai cu corpul, pentru ca ai multi stupi si nu-ti permiti sa lucrezi rama cu rama ca te-ar prinde iarna pana termini, pierderile in iarna sunt mai mari. La cel cu sutele poate nu cantareste asa mult mortalitatile ca si la unu cu putini stupi.Lucrand la volum mare ii mai rentabil sa faci matci si roi, pt a inlocuii stupii slabi, - tine mult si de logistica. Oricum ar fi, mai bine se poate gospodari un cuib de 1/1.
cristi_vidican scrie:Nedumerirea mea e legată de roire.
La mine, la rapiță, și o singură matcă face nebunii, dar dacă aș intra cu 2 în rapiță?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 44 vizitatori